Hoe word je een sterke vrouw?

08_quotesterkevrouw

En om daar meteen een kanttekening bij te maken: in mijn ogen. Want een universele definitie is er niet voor een sterke vrouw. Waar de ene tranen zwak vindt, vindt iemand anders dat juist een teken van sterkte en durf. Een vrouw die een balans weet te vinden tussen haar werk en gezin wordt door sommigen misschien wel zwak gevonden wegens geen ambitie terwijl anderen haar misschien wel sterk vinden door het evenwicht dat ze vindt.

Geen duidelijke kenmerken dus. Maar ik ga een poging doen om te omschrijven waar voor mij sterkte in ligt.

Weet wat je leuk vindt
Hiervoor moet je eerst durven experimenteren. Er zijn heel veel dingen die ik heel interessant vind, op allerlei gebieden: crossfit, surfen, piano, fotografie … Veel van die dingen heb ik nog nooit gedaan. Geen flauw idee dus of ik ze ook effectief leuk zou vinden. Langs de andere kant zou het jammer zijn als ik nooit zou ontdekken dat ik mij helemaal kan verliezen in het fotograferen van dingen.

Maak een lijstje met dingen die je nu al geweldig vindt (lezen, lopen in het bos, yoga) en dingen die je graag nog zou willen proberen.

Ken jouw waarden en normen
Dat maakt het gemakkelijker om nee te zeggen. Als je weet waar je belang aan hecht, weet je ook beter wat je wel en niet wilt doen. Dat scheelt tijd en geld. En je voelt jezelf beter omdat je keuze ook echt bij je past.

Zoek evenwicht in je leven
Bekijk de verschillende domeinen in je leven. Hoe tevreden ben je met elk onderdeel apart? Een handig hulpmiddel hiervoor is Het levenswiel een handige tool. Binnenkort ook te vinden in mijn Motivatiewerkboek.

Omarm angst en weerstand
En zie het niet als een reden om het niet te doen. Je kan excuses blijven verzinnen maar misschien moet je dan eens een tweede keer nadenken of het wel echt iets is dat je wilt. Dat je bang bent voor iets nieuws is logisch. Dat je niet zomaar in de dieperik moet springen, daar ben ik het volledig mee eens. Maar uiteindelijk ga je wel iets moeten doen als je het graag wilt. Al zijn het maar kleine stapjes richting de rand.

If your dreams don’t scare you, they aren’t big enough. – Ellen Sirleaf

Maak tijd voor belangrijke dingen
Deze is moeilijk in deze tijd. En toch. Wie eens goed nadenkt over wat hij of zij met z’n tijd doet, zal verschieten. Ik pleit ook schuldig hoor. Mijn doel is ook altijd om bergen werk te verzetten. Om dan ’s avonds te zien dat dat niet gelukt is maar dat ik wel tijd had om YouTubefilmpjes te bekijken. Net hetzelfde met gezonde voeding waar ik een prioriteit van wil maken maar waar toch vaak suikerrijke zaken een stokje voor komen steken.

Bekijk eens goed wat je echt met je tijd doet. En verander het dan naar wat je ermee wilt doen.

I AM A WOMAN. WHAT’S YOUR SUPERPOWER?

Have fun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *