Dankbaarheid #1

dankbaarheid

Dankbaarheid. Volgens mij is dit een onderschat begrip. Tegenwoordig gaat het leven heel snel, wordt er veel als vanzelfsprekend beschouwd. Misschien doordat er weinig tijd is om er bij stil te staan maar volgens mij meer door onze cultuur en maatschappij. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt maar voor een deel van ons is er veel mogelijk en bereikbaar: een huis, een auto, elke maand een nieuw kledingstuk en tussendoor ook nog wat van het leven genieten door eens te gaan eten of op weekend te gaan.

De mensen die me goed kennen gaan nu roepen: dat heb jij ook (bijna) allemaal. Dat klopt en daar vind ik op zich ook niks mis mee. Als je er maar bij stilstaat dat dat niet vanzelfsprekend is. Dat we voor die zaken en heel wat kleinere dingen in het leven dankbaarheid moeten tonen.

Ik geloof dat dankbaarheid een goede sleutel is tot geluk. Wie heeft er niet al eens jaloers gekeken naar een vriendin die weet-ik-veel-wat heeft dat jij ook zou willen? Of heeft zichzelf vergeleken met die ene toffe collega/buurvrouw/blogger…? Het is blijkbaar stukken gemakkelijker om te kijken naar wat je niet hebt dan naar wat je wel hebt.

Herkenbaar? Als het geruststellend kan zijn: bij mij ook hoor! Maar bewustwording is de eerste stap naar actie. En die actie is er bij mij sinds een dikke maand. Elke ochtend schrijf ik drie dingen op waar ik dankbaar voor ben. Elke avond schrijf ik drie geweldige dingen op die die dag gebeurden. Ik heb het idee van Mimi Ikonn waarover ik hier iets meer vertel. Op die manier focus ik ten minste twee keer per dag op positieve zaken, zaken die ik leuk vind.

Het leek me leuk om mijn dankbaarheid elke maand met jullie te delen. Dingen waar ik dus gelukkig van word. Vandaag krijg je deel één: vijf dingen waar ik in april gelukkig van werd.

1. Zonnige dagen

zonnigedagen

Ik ben altijd blij als ik zonder jas en sjaal en met zonnebril buiten kan gaan. Misschien dat ik dan in België niet helemaal op mijn plaats zit maar anderzijds is het plezier dubbel zo groot na een koude en/of natte herfst en winter.

2. Bloemen en planten in huis

Bloemenenplanten

Ons interieur is zwart en wit. Zonder accentkleur. Dus lossen we dat op door bloemen en planten in huis te zetten. Ondertussen zijn we al de trotse eigenaars van Fic (afkorting van Ficus), van Kwik, Kwek en Kwak (drie kleine plantjes op onze salontafel) en van Orchi en Dee (dat spreek voor zich denk ik). Je mag me best voor gek verklaren dat ik de planten namen geef want ik vind het zelf ook onnozel maar wel leuk. En op de tafel staan er meestal wat tulpen of andere bloemen in een vaas.

3. Thee (bij Tati)

Theebijtati

Of lunch. Of ontbijt. Als ik drie keer op één week op dezelfde plaats kom, wil dat wel iets zeggen. Ik heb er echt een favoriete plaats in Turnhout bij. Gezellig om te zitten en heerlijke drankjes en hapjes.

4. De eerste aardbeien

Aardbeien

Bananen en appelen zijn bijna dagelijkse kost maar man, wat was ik blij met het eerste (en de dertig volgende) bakje aardbeien. Dat is toch echt zomer in een bakje.

5. Voorpret voor de verjaardag van mijn vriend

Hoera

Een slinger kopen en versieren, verjaardagskaarsjes gaan kopen achter zijn rug, de slinger ’s morgens vroeg stiekem ophangen … Geweldig tof om hem te verrassen!

Ik ben heel benieuwd waarvoor jij dankbaar was in april!

2 thoughts on “Dankbaarheid #1”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *