Dankbaarheid #2

dankbaarheid mei

De maand mei is ondertussen al een kleine week achter de rug. Tijd dus om eens op een rijtje te zetten waarvoor ik dankbaar was de afgelopen maand. Zin om mee te doen? Niet twijfelen! Laat het hier in de comments achter of zwier het op Facebook.

1. Verse kruiden in de keuken

kruidenpotten

Deze plantjes zijn ondertussen al vervangen door nieuwe exemplaren wegens bladluis op de vorige. Op dit moment hebben we ook alleen maar munt en basilicum. Koriander overleeft onze keuken om de één of andere reden niet. De potten die onder de kruiden zitten, zijn trouwens speciaal voor dat doel. Ze hebben een wiek die in een waterbassin hangt waardoor ze constant water hebben. Aan een bloempje dat het waterpeil aangeeft, kan je zien of je je gieter nog eens boven moet halen. Handig! Wij haalden ons exemplaar bij Kooktijd.

2. Nieuw eten ontdekken

nieuwe-dingen-ontdekken

Geef mij goed weer, tof gezelschap en een paar foodtrucks en ik ben content. Chanceke voor mij dat er in de buurt al wel eens een foodtruckfestival is. Nog leuker wordt het als je dan ook effectief eens iets nieuws voorgeschoteld krijgt. En dat dan ook nog lekker blijkt te zijn. Empanadas waren de ontdekking van de dag. Binnenkort misschien deze versie van Jeroen Meus maar eens proberen.

3. Een spannende voetbalmatch

spannende-voetbalmatch

Ik weet dat veel mensen mij niet snappen en me zelfs zot verklaren maar ik sta, tijdens het seizoen, elke week naast één of ander voetbalveld. Uit vrije wil en meestal ook omdat ik het eigenlijk wel leuk vind. Zo leuk dat ik er echt in kan opgaan en het me wel een paar jaar van mijn leven zal kosten. Zeker als de matchen zo spannend zijn als de laatste van afgelopen seizoen.
Ik ben trouwens ook zeer dankbaar voor de madammen die daar elke week met mij naast dat veld staan. Zonder hen zou het toch net iets minder leuk zijn.

4. Naar school fietsen

naar-school-fietsen

Toegegeven, zelf was ik nooit met dit idee afgekomen. Maar op school namen we deel aan de actie Sam de verkeersslang. En ik had ergens in oktober met een grote mond gezegd dat ik tijdens die actieweek wel met de fiets ging komen. 15 kilometer enkele rit zou het dan zijn. Meestal vind ik het een schoon eigenschap dat ik iemand van mijn woord ben maar de weken voor de actie werd ik daar toch iets minder zeker van. Uiteindelijk was het die week mooi weer, ben ik twee keer op de fiets gesprongen en viel het superhard mee. Met een podcast om mij te begeleiden vielen die 45 minuten wel mee. Ik ben zelfs van plan om, geheel vrijwillig, deze week nog eens met de fiets te gaan werken.

5. Nieuw leven in onze vriendengroep

Het eerste kindje in onze vriendengroep is er! Het is nogal vanzelfsprekend dat dat iets is om heel blij van te worden dus meer uitleg is niet nodig denk ik.

One thought on “Dankbaarheid #2”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *