Telefoonvrije avonden

Een hele tijd geleden besloot ik om mijn gsm ’s avonds op vliegtuigstand te zetten. Niet zozeer omdat ik niet goed kan slapen maar eerder omdat ik het niet kon laten om ’s avonds mijn sociale media nog eens te checken. Plus dat het naar ’t schijnt toch niet zo goed is om met die stralingen naast je hoofd te slapen.

Nu gaat het dus als volgt: ten laatste rond half 10 sluit ik mijn laptop af en kijk ik nog één keer naar Instagram & co. Daarna gaat mijn gsm in vliegtuigmodus. Ook tv kijk ik bijna niet. Door die kleine aanpassingen heb ik veel meer tijd om te lezen. Wie zich dus afvraagt hoe het komt dat ik zoveel boeken gelezen krijg: dat is de truc.
’s Morgens gaat de vliegtuigstand pas af na mijn ontbijt. Geen berichtjes, mailtjes en andere ‘belangrijke’ dingen voor mij wanneer ik ’s morgens mijn ogen open doe.

Ik merk niet echt verschil in mijn slaap want zoals ik al zei: daar heb ik sowieso geen probleem mee. Maar ik vind het wel fijn om ’s avonds met mijn neus in een boek te duiken zonder dat ik constant afgeleid word. Ontspannend ook.

Om heel eerlijk te zijn: af en toe wil ik onverwacht nog iets opzoeken en zet ik toch even de wifi terug op. Maar daarna gaat ie even vrolijk terug uit. Geen probleem dus!

Een redelijk gemakkelijke inspanning dus die me toch meer tijd en rust geeft. Ligt jouw gsm naast je bed? En ondervind je daar problemen mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *