10 ideeën voor een minipauze

12_minipauze

Vorige week deelde ik dit bericht van Coach Jan op mijn facebookpagina. Het inspireerde me om zelf eens na te denken welke kleine pauzes ik nu al neem of zou kunnen/willen nemen. Op school hebben wij vaste pauzes maar ook als ik thuis werk, probeer ik, door de pomodorotechniek, regelmatig een pauze in te lassen. Ik heb dat nodig om geconcentreerd te kunnen blijven werken.

10 ideeën voor een kleine pauze
1. Even rechtstaan en iets anders doen.
2. Iets te drinken gaan halen.
3. Een praatje maken met een collega.
4. Een blokje rond gaan wandelen.
5. Mijn sociale media nakijken.
6. Even lezen.
7. Naar buiten gaan en een luchtje scheppen.
8. Een paar ademhalingsoefeningen doen.
9. Een kort dutje doen (meestal maar een 10 tot 15 minuten).
10. Gaan lunchen. Dit kan evengoed in het park zijn met de lunch die je zelf meebracht. Ik ga zelf soms bij mijn moeder lunchen.

Hebben jullie nog goede ideeën voor een minipauze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *