hAPPy: mediteren

29_happy

In dit nieuwe rubriekje hAPPy deel ik met jullie apps en gadgets die het leven een tikje leuker maken. Vandaag komen jullie te weten welke app ik gebruik om te mediteren.

Op het gebied van apps, smartphones en gadgets ben ik een echte nerd. Ik test graag nieuwe dingen uit en kan echt oprecht blij worden van een nieuwe smartphone, app of iets in die aard. En dat deel ik natuurlijk graag met jullie.

Zo’n drie jaar geleden heb ik relaxatietherapie gevolgd omdat ik last had van chronische hyperventilatie. Tijdens deze therapie kreeg ik een aantal ademhalingstechnieken aangeleerd, maakten we gebruik van visualisaties, van de bodyscan en nog een aantal andere soorten oefeningen. Sindsdien heb ik er niet elke dag bewust meer op geoefend maar merk ik toch wel een verschil. Toch wou ik graag terug wat bewuster omgaan met stilstaan, ademen en tijd nemen voor mezelf. Daarom gebruik ik nu elke ochtend Headspace.

Headspace is een meditatieapp. De gratis versie biedt een cursus van 10 lessen waarin je leert om (letterlijk) stil te staan, om te ademen en om om te gaan met je gedachtenstroom. Een aangename stem begeleidt je tien minuten in deze oefening. Eerlijk is eerlijk: ik vind mediteren niet gemakkelijk. Mijn gedachtenstroom is er één van de serieuzere soort dus er is wel wat werk. De ene dag gaat dit een stuk beter dan de andere maar het is iets dat je kan trainen door het regelmatig te doen. Dus ga ik elke ochtend 10 minuten rechtop in mijn bed zitten met de app op de achtergrond. Hoewel ik het niet had verwacht, kijk ik eigenlijk echt uit naar die tien minuten tijd nemen voor mezelf.

Headspace is beschikbaar voor Android en iOS.

One thought on “hAPPy: mediteren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *