De voordelen van meditatie


Drie weken geleden deelde ik de app Headspace met jullie dus dat ik fan ben van mediteren is geen verrassing meer. Waar ik eerst dacht dat het de bedoeling was om stil te zitten en vooral aan niets te denken, heb ik ondertussen geleerd dat het erom draait om je gedachten vanop een afstandje te bekijken. Je mag gerust denken maar moet er niet in meegaan. Dat vond ik persoonlijk een hele geruststelling omdat ik het enorm moeilijk vind om helemaal niet te denken.

Voor mij brengt het mediteren een momentje van rust in mijn dag. Tegenwoordig pas ik het zelfs al toe als ik na een werkdag helemaal stressy in de auto zit.

Door te mediteren veranderen er ook nog een heleboel andere dingen in je lichaam. Dit filmpje geeft perfect weer wat het wetenschappelijke verhaal is achter mediteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *