Hoe was 2016?

De nieuwsbrief van vorige maand ging over reflectie. Ik stelde een aantal vragen over 2016 om herinneringen op te halen en eens na te denken wat er goed was en wat nog beter kon. Mijn belofte om de vragen zelf te beantwoorden wordt vandaag ingelost. Hier zijn mijn antwoorden. Wil jij (enkele van) jouw antwoorden ook delen? Dat kan je doen via de comments hieronder of via Facebook!

1. Hoe voel ik me over het voorbije jaar?
Heel positief eigenlijk. Ik deed een aantal dingen die al langer op mijn lijstje stonden, ging officieel samenwonen, startte mijn eigen bedrijfje, werd zwanger … 2016 was dus absoluut geen slecht jaar.

2. Welke dag was speciaal? Waarom?
Dat was de dag waarop ik ontdekte dat ik zwanger was. Waarom? Dat lijkt me nogal logisch. Die dag was trouwens ook dezelfde dag als die waarop mijn vriend en ik wettelijk gingen samenwonen. Dubbel speciaal dus!

3. Op welke manier ben ik dit jaar gegroeid t.o.v. vorig jaar?
Ik ben de laatste jaren altijd maar zelfstandiger geworden maar heb daar in 2016 toch nog een schepje bovenop gedaan. Door alleen te gaan wonen, mijn eigen huishouden en eigen bedrijfje te hebben, heb ik toch wel meer geleerd om mijn plan te trekken.
Op het vlak van dingen durven doen, ben ik ook wel heel wat stappen vooruit gegaan vind ik. Door grotere doelen op te splitsen in kleinere stappen, vond ik het een heel stuk gemakkelijker om aan uitdagingen te beginnen.

4. Welke dingen kan ik volgend jaar nog verbeteren?
Soms heb ik nog wel eens de neiging om mij druk te maken in kleine of onbelangrijke dingen. Of zelfs dingen die eigenlijk mijn zaken niet zijn. Dat is iets dat volgend jaar toch nog wel wat beter kan.
Verder wil ik graag blijven groeien in dromen, durven en doen.

5. Wat heb ik dit jaar gedaan dat ik me de rest van mijn leven ga blijven herinneren?
Zwanger worden, mijn eigen bedrijfje starten en door Portugal trekken.

6. Wat zijn dingen waar ik trots op ben?
Het zijn steeds dezelfde dingen die terugkomen maar ik ben toch wel trots dat ik het gedurfd heb om zelfstandige in bijberoep te worden.

7. Wat was het moeilijkste voor mij dit jaar? Hoe heb ik dit aangepakt?
Ik denk dat dit de combinatie is van voltijds werken, een bijberoep hebben, een huishouden runnen en ook nog tijd voor mezelf vinden. Door een to dolijst op te stellen en een planning te maken, probeer ik dit allemaal tot een goed einde te brengen.
Volgens mij gaat dit er in 2017 trouwens niet op beteren met zo’n kleintje in huis.

8. Welk advies zou ik mijn jongere zelf geven?
Het leven is niet zo eng als het lijkt.

9. Wat heb ik dit jaar geleerd?
Dat je met een positieve mindset een stuk gelukkiger door het leven gaat en je daardoor ook meer durft te proberen en te doen.

10. Waar kijk ik naar uit om volgend jaar te doen?

  • mama worden
  • verder bouwen aan mijn bijberoep
  • genieten van 2017

Wil jij ook elke maand nog wat extra’s in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Je krijgt er een gratis e-book bij om positiever door het leven te leren gaan. Laat je e-mailadres hiernaast achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *