hAPPy: nieuwe gewoontes

Grote doelen zijn niet altijd gemakkelijk te behalen voor mij. Ze zijn te uitdagend, ik heb geen flauw idee hoe ik eraan moet beginnen dus doe ik het lekker niet. Daarom probeer ik die doelen op te splitsen in nieuwe gewoontes die ik mezelf dan aanleer.

Eén van mijn doelen voor 2017 is het lezen van 23 boeken. Hiervoor moet ik dus zo goed als elke dag een boek vastnemen. Een gewoonte die ik daaraan koppel is dus om elke dag tussen de 15 en de 30 minuten te lezen. Om mezelf hieraan te herinneren, plan ik dit op een vast moment in: ’s morgens na mijn ontbijt lees ik een vijftal minuten en ’s avonds voordat ik ga slapen lees ik ook een klein halfuur. Allemaal heel concreet dus. Om bij te houden of dit me ook lukt, gebruik ik de app HabitBull!

Het werkt heel simpel. Je maakt een gewoonte aan en kiest een bepaalde frequentie, bv. elke dag. Daarna moet je enkel de dag aanduiden waarop je het uitvoert. Je kan hiervan ook mooie overzichten opvragen zodat je je vooruitgang kan zien.

Ik raad je aan om in het begin te starten met een drietal nieuwe gewoontes. Door te veel ineens te willen, ga je jezelf overweldigen en de kans op slagen is niet heel groot. Later kan je er natuurlijk nieuwe dingen aan toevoegen.

Welke gewoonte wil jij zelf graag in je leven brengen?

HabitBull is beschikbaar voor Android en iOS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *