Recept // Humus

Broodbeleg vind ik een moeilijk iets. Ik hou niet van vlees dus charcuterie is niet aan mij besteed. Kaas lust ik wel (heel graag zelfs) maar ik probeer elke dag te kiezen tussen kaas of yoghurt en vaak wordt het dan het laatste. Daarom heb ik me nog maar eens gewaagd aan humus.

Humus wordt gemaakt van onder andere kikkererwten en tahin (sesampasta). Ik heb het in het verleden ook al wel gemaakt maar was er niet echt zot van. Nu heb ik een mengeling gemaakt van verschillende recepten en dat beviel me wel.

Wat heb je nodig?

  • een blikje kikkererwten
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • sap van 1 citroen
  • 1 el tahin
  • 1 teentje look
  • 1 tl komijn
  • 1/2 tl dijon mosterd
  • zout en peper

Hoe maak je het?
Heel simpel: gooi alles in de blender en mixen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *