4 tips voor een opgeruimd huis

Ik ga niet beweren dat het er hier altijd even netjes bij ligt maar lang zal de rommel toch niet te zien zijn. Chaos in mijn huis, betekent chaos in mijn hoofd en dat kan ik wel missen. Deze simpele tips helpen je om een opgeruimd huis te krijgen/hebben/houden.

  1. Zorg voor een postbakje waarin je al je post kan dumpen. Dit lag bij ons eerst op het keukeneiland en bleef daar dan ook liggen. Nu stop ik het in een bakje op mijn bureau en bekijk ik het dagelijks even.
  2. Ga regelmatig met een vod over je aanrecht. Ik ben hier zelf geen held in maar zo’n aanrecht vol kruimels vind ik echt niet ordelijk staan.
  3. Zorg voor een vaste plaats voor spullen. Iets dat geen vaste plaats heeft, slingert en is dus rommelig. Geeft alles een vaste plaats en ruim het dan ook op.
  4. Neem ’s avonds vijf minuten de tijd om op te ruimen. Leg tijdschriften en boeken op hun plaats, stop vieze glazen in de afwasmachine, ruim je bureau op … Je wordt wakker in een fris huis.

Heb jij zelf nog tips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *