Getest // Reflexologie tijdens zwangerschap

Voetreflexologie is iets dat mij al langer boeit. Ik ging een tijdje naar de osteopaat en kreeg toen al vaak te horen van anderen waarom ik niet ook eens naar een voetreflexoloog ging. Mijn vroegere yogalerares heeft me ooit ook een nummer doorgegeven maar ik heb nooit gebeld.
Ik zit nu in een fase waarin ik plots veel wil proberen en doen vooral op het gebied van zelfzorg dus ging ik op zoek. Wat me nog wat tegenhield was dat het stimuleren van drukpunten blijkbaar niet zo’n goed idee is tijdens een zwangerschap. Maar dat probleem was ook van de baan toen ik iemand vond die gespecialiseerd is in zwangerschapsreflexologie.

Ik ging langs bij Tinne van Puur in Balans. Ze ontving me in haar kleine maar gezellige praktijk in Geel. Tinne is maatschappelijk werker, criminoloog, reflexoloog en ze heeft een opleiding reiki.

Nadat ze me een aantal algemene vragen gesteld had, mocht ik plaatsnemen op haar tafel. Ik heb een zalige zwangerschap zonder kwaaltjes dus bij mij ging het vooral om het ontspannen. Tinne legde me uit dat de behandeling van zwangere vrouwen zachter is dan normaal juist om niks in gang te zetten dat niet de bedoeling is. En toen nam ze mijn voeten afwisselend onder handen. Geloof mij, mijn stressgehalte was nadien heel wat minder. Ik denk dat ik op een aantal momenten serieus ingedommeld ben wat qua ontspanning wel kan tellen natuurlijk. En aan de beweging in mijn buik te voelen was er nog iemand anders ook content.

Tinne wist me op het einde nog te vertellen dat ze een positieve, blije energie voelde van ons kindje. Ik hoop van harte dat ze gelijk heeft! Verder gokt ze dat het een meisje is. Vooraf had ze me gevraagd of ik wist wat het was. Nee dus, want ook voor ons is het geslacht een verrassing. Daarop zei ze dat ze ging proberen om het aan mijn voeten te zien. Blijkbaar zou je tijdens je zwangerschap een kleine verdikking hebben aan de binnenkant van je voet, ergens ter hoogte van je enkel. Ben je zwanger van een meisje dan zit die verdikking aan de linkervoet, anders aan de rechtervoet. Binnen een paar weken zullen we weten of die theorie klopt!

Na dat uurtje voelde ik me weer helemaal zen. Ik ben zeker van plan om na mijn bevalling nog eens terug te gaan. Enerzijds omdat dat zou bijdragen aan het herstel van mijn lichaam maar anderzijds ook omdat ik benieuwd ben naar de gewone reflexologie en eventueel ook wel naar de reiki.

Een sessie zwangerschapsreflexologie duurt ongeveer 1 uur. Voor meer informatie kan je kijken op Puur in Balans.

One thought on “Getest // Reflexologie tijdens zwangerschap”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *