Recept // Overnight oats

Ik ben fan van havermout. Meestal eet ik het warm maar zo af en toe maak ik het de avond voordien al zodat je een koud papje krijgt tegen de volgende ochtend. Ik moet er dan alleen nog maar wat fruit bij kieperen en klaar is kees. Mijn favoriete overnight oats van dit moment maak je als volgt.

Wat heb je nodig?

  • havermout
  • biologisch appelsap
  • plantaardige melk (bv. amandelmelk)
  • rozijnen
  • kaneel
  • chiazaad
  • fruit, bv. appel, bevroren bessen

Hoe maak je het?

  1. Vul een weckpot voor de helft met havermout.
  2. Vul aan met appelsap (1/3 van de pot) en plantaardige melk (1/3 van de pot).
  3. Doe er 1 el chiazaad bij.
  4. Voor de smaak kan je kaneel toevoegen. Kies zelf hoeveel je hiervan wil gebruiken.
  5. Als laatste voeg je de rozijnen toe. Als je kiest voor bevroren fruit, kan je dit ook best de avond voordien al bij in de pot doen. Kies je voor vers fruit, is het het lekkerste als je dit op het moment zelf pas toevoegt.
  6. Doe de pot dicht, schud de boel eens goed door elkaar en zet het voor een nachtje in de ijskast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *