Recept // Bloemkoolcurry met kikkererwten

Oosters getint eten kan er bij mij altijd wel in. Ik ben dan ook fan van curry’s: lekker, snel en gemakkelijk! Zo ook deze vegetarische curry met bloemkool en kikkererwten. Ik inspireerde me op dit recept van Uit Paulines keuken

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 1 bloemkool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik kikkererwten (400g)
  • 1 blik tomatenblokjes (400g)
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 tl currypoeder
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • sap van een halve limoen
  • verse koriander naar smaak
  • peper
  • olijfolie
  • 400g rijst

Hoe maak je het?

  1. Snij de bloemkool in roosjes en was ze. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
  2. Pel en snipper de ui fijn. Hak de look fijn. Fruit dit aan in een diepe pan.
  3. Voeg het currypoeder, gemberpoeder en de kurkuma toe en laat even mee bakken.
  4. Doe de tomatenblokjes en de kokosmelk bij in de pan en roer alles goed door elkaar.
  5. Dan mogen de bloemkoolroosjes en de kikkererwten erbij. Reken op een 15 minuten om de bloemkool beetgaar te krijgen. Ondertussen kan je de rijst koken.
  6. Breng de curry op smaak met wat peper en het limoensap.
  7. Garneer met wat fijngehakte koriander en serveer met een portie rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *