De tip om te stoppen met uitstellen

Ik ben een uitsteller. Mijn eindwerk in het 6e middelbaar maakte ik voor 80% in de krokusvakantie. Op één week tijd dus (het resultaat was er dan ook naar: net geslaagd). Niet dat het onderwerp me niet interesseerde want dat had ik zelf gekozen. Ik stelde het gewoon altijd maar opnieuw uit omdat ik niet wist waar ik moest starten. En dan kom je in de problemen natuurlijk.
Mijn eindwerk is één voorbeeld maar zo kan ik er nog wel heel wat opsommen. Wat ik er aan probeer te doen? Dat deel ik vandaag.

Eigenlijk komt het er vaak op neer om gewoon te starten. Ik stel vaak uit omdat ik bang ben, niet weet hoe ik het moet aanpakken, het een te grote opdracht lijkt … De truc bestaat er dan in om de boel in kleine stukken op te splitsen. Door één klein stukje te doen, al duurt het maar 2 minuten, ben je begonnen en is de toon gezet. Het blijkt dan toch niet zo moeilijk te zijn om eraan te beginnen. Probeer het maar eens. Je zal zien dat het werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *