Ochtendrituelen

Onlangs las ik het boek Miracle Morning van Hal Elrod. Het stond al lang op mijn verlanglijstje omdat ik het altijd heel interessant vind om de ochtendrituelen van (succesvolle) mensen te bekijken. Ik ben ervan overtuigd dat een goede start ervoor kan zorgen dat de rest van de dag goed verloopt. Een goede start volgens heel wat bekende, succesvolle mensen houdt meestal in dat je tijd maakt voor meditatie, beweging en visualisatie. Juist omdat ik het zo interessant vind, ga ik vanaf nu regelmatig het ochtendritueel van iemand anders delen. Vandaag begin ik met mijn eigen ochtendritueel.

Ben je een ochtendmens?
Ja. Ik sta liever vroeg op dan dat ik laat ga slapen. Tijdens de voormiddag ben ik ook stukken productiever dan in de namiddag of avond.

Hoe ziet jouw vaste ochtendritueel eruit?
Sinds baby J. er is, heb ik niet echt een vast ochtendritueel meer. Daarvoor stond ik op bij de tweede wekker. Ik ging naar de keuken om een glas lauwwarm water met citroensap klaar te maken. Daarna deed ik wat stretchoefeningen. Dat werd gevolgd door een vijftal minuten meditatie, het bekijken van mijn doelen (zowel via affirmaties als via een pinterestbord) en het schrijven in mijn dankbaarheidsdagboek. Na een douche en ontbijt las ik in een non-fictie boek.

Wat zou je ’s morgens graag meer willen doen maar lukt tot nu toe niet?
Sporten. Toen ik nog bij mijn ouders woonde (en dus ook dichter bij mijn werk) ging ik ’s morgens vaak al een toertje lopen. Heerlijk vond ik het om voor dag en dauw al gesport te hebben. Ik zie het alleen niet zitten om hiervoor om 5 uur op te staan.

Wat eet jij ’s morgens?
Afwisselend havermout met appel, kaneel en pecannoten en zelfgemaakte granola met yoghurt en banaan. Af en toe drink ik ook wel eens een smoothie als ontbijt of eet ik een omelet of (bananen)pannenkoekjes. Ook overnight oats passeren weleens. Het hangt er eigenlijk gewoon vanaf waar ik tijd voor en zin in heb.
Het ontbijt is wel absoluut mijn favoriete maaltijd van de dag. Daar kan ik echt van de avond voordien al naar uitkijken.

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en al geen zin hebt om op te staan: wat doe je dan om jezelf toch te motiveren?
Leuke muziek opzetten en volop meezingen. En ik probeer mezelf er dan met peptalk bovenop te krijgen.

Heb je het graag stil tijdens de ochtend of zet je liever muziek op?
Als ik onder de douche sta, luister ik meestal naar wat oppeppende muziek. Terwijl ik mijn haar en make-up doe, luister ik naar een podcast maar tijdens het ontbijt heb ik het het liefst stil. Tijdens het weekend wordt er dan wel vaker de radio op gezet maar dat is eerder omdat mijn vriend dat dan doet.

Wat is jouw tip om de dag goed te starten?
Sta stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent en waar je naar uitkijkt. Zo begin je je dag op een positieve manier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *