Recept // Boekweitgranola

Granola is, zoals al gezegd, mijn favoriete ontbijt, tussendoortje, dessert en alles daartussen. Mijn allerfavorietste recept heb ik hier al eens gedeeld. Verandering van spijs doet eten dus probeerde ik deze week de boekweitgranola van Julies eerste boek Julie natuurlijk. Het aangepaste recept (ik kan me nooit aan een recept houden, oeps!) deel ik hier.

Wat heb je nodig? voor ongeveer 500g

 • 45g lijnzaad, minstens 15 minuten geweekt in 210ml water
 • 270g boekweitkorrels, 1 nacht geweekt
 • 1/2 appel
 • 60g notenmix, 1 nacht geweekt
 • 2 el dadels, ontpit en fijngehakt
 • 1 tl rauwe cacaopoeder
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/4 tl zeezout

Hoe maak je het?

 1. Spoel de geweekte boekweitkorrels en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een grote mengkom.
 2. Voeg de overige ingrediënten één voor één toe en meng elke keer goed.
 3. Als laatste voeg je het lijnzaad met het overschotje aan water toe. Meng nog eens goed.
 4. Julie gebruikt een droogoven maar aangezien ik dit niet heb, moest ik het doen met een gewone oven. In haar recept staat dat je de granola in dat geval 45 minuten op 150°C kan bakken. Dit deed ik maar ik kreeg geen krokante granola en het bleef zelfs vochtig. Daarom bakte ik alles daarna nog 30 minuten op 180°C. Zorg wel dat je om de 10 minuten alles omschept om geen verbrande granola te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *