Ochtendritueel van Ellen Kegels

Ochtendrituelen zijn voor mij een belangrijk onderdeel van een goede start van mijn dag. Bij iedereen is dit anders en daarom vind ik het interessant om de ochtendrituelen van anderen te leren kennen. Deze week is dat het ochtendritueel van Ellen Kegels. Zij is de oprichtster van LNKnits, een fairtrade merk met handgemaakte truien, vesten, mutsen … Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Alpacawol uit de Andes. Daarnaast heeft Ellen ook een boek uitgebracht met Peruviaanse gerechten. Ik ben benieuwd hoe zij haar ochtenden doorbrengt.

Ben jij een ochtendmens?
“Ik ben zeker en vast een ochtendmens! Ik ga graag vroeg slapen (als het niet zo broeiheet is), om dan op te staan tussen 6 & 7u. Nu ik zwanger ben is dat eerder 7u. Niet-zwanger sport ik geraag nog voor het werk en sta ik dus op om 6u.”

Hoe ziet jouw vaste ochtendritueel eruit?
“Ik sta meteen op (geen gesnooz voor mij) en spring in de douche, maak me klaar en ontbijt. Als ik ga sporten, dan eet ik eerst en douche ik me uiteraard pas na het sporten.”

Wat zou je ’s morgens graag vaker doen maar lukt je tot nu toe niet?
“Ik ben best tevreden over mijn prestaties als ochtendmens.”

Wat eet jij ’s morgens?
“Ik probeer goed te variëren. De ene dag is het een eiwit-boerenkooleitje, de andere dag een smoothiebowl, dan weer een speltoast met choco (zwanger!).”

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en al geen zin hebt om op te staan: wat doe je dan om jezelf toch te motiveren?
“Nu ik zo slecht slaap met de warme temperaturen neem ik echt een ijsdouche, dat helpt! En voorts, ik ben sinds ik de man van mijn leven heb ontmoet zo gelukkig dat ik elke dag met heel veel plezier aan de dag begin!”

Heb je het graag stil tijdens je ochtend of zet je liever muziek op?
“Ik ontbijt heel graag in stilte. Nu ik eindelijk verhuisd ben en de vogeltjes terug kan horen, luister ik liever daar naar.”

Wat is jouw tip om de dag goed te starten?
“Mijn tip om de dag goed te starten is dankbaar zijn voor al wat je hebt! En je niet focussen op wat je juist niet hebt.”

Je kan Ellen hier volgen op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *