Recept // Salade met geroosterde zoete aardappel en bloemkool

Soms kijk ik wel eens naar de menukaart van toffe bars of restaurants om ideeën op te doen voor een sapje, smoothie of salade. Zo ook voor deze salade, al weet ik jammer genoeg niet meer waar ik het idee gestolen heb.

Ik ben niet zo’n hele grote fan van gekookte bloemkool maar rauw, met een dipsausje, vind ik het wel lekker. Toch was ik eigenlijk nog nooit op het idee gekomen om de kool door een salade te gooien. Voor alles is een eerste keer he!

Wat heb je nodig? voor 2 personen

  • 100 à 120g quinoa
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 kleine bloemkool (of een halve grote)
  • klein blikje linzen
  • 1 sjalotje
  • sla naar keuze (Ik gebruikte een zakje gemengde sla.)
  • handvol kerstomaten
  • zonnebloempitten
  • dille
  • 3 el olijfolie
  • 1 el balsamico
  • 2 tl mosterd
  • 2 tl honing

Hoe maak je het?

  1. Spoel de zoete aardappel schoon en snij hem in blokjes. Snij de bloemkool in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de zoete aardappel en bloemkool over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 1 el olijfolie en wat takjes dille. Zet de groenten voor ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde (180°C) oven.
  2. Kook ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik voegde wat groentebouillon toe.
  3. Neem een grote schaal. Doe hier de sla, de linzen, de kerstomaten, de zonnebloempitten en het gesnipperde sjalotje in. Meng goed door elkaar.
  4. Voeg de gekookte quinoa en de geroosterde zoete aardappel en bloemkool toe. Meng alles nog eens goed door elkaar.
  5. Voor de dressing meng je 2 el olijfolie, 1 el balsamico, 2 tl mosterd en 2 tl honing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *