Ochtendrituelen van foodie Laurence

Ochtendrituelen zijn voor mij een belangrijk onderdeel van een goede start van mijn dag. Bij iedereen is dit anders en daarom vind ik het interessant om de ochtendrituelen van anderen te leren kennen. Deze week is dat het ochtendritueel van Laurence van As Cooked By Ginger. Laurence ontdekte de foodie in haar toen ze ging samenwonen en deelt haar recepten op haar blog. Ik ben benieuwd hoe haar ochtendritueel eruit ziet.

Ben je een ochtendmens?
Ik ben eerder een avond- dan een ochtendmens. Vroeg gaan slapen lukt me niet zo goed. Ik begin vaak ’s avonds laat nog ideetjes voor recepten uit te werken of artikels te schrijven. ’s Morgens, wanneer de wekker dan erg vroeg staat (zoals gewoonlijk), heb ik daar natuurlijk een beetje spijt van, maar ik kan het gewoon niet laten ;-).

Hoe ziet jouw vaste ochtendritueel eruit?
Ik snooze twee keer en neem dan vaak het risico om ‘toch nog vijf minuutjes’ mijn ogen te sluiten. Dat loopt meestal goed, maar niet altijd (oeps!). Eens ik uit bed ben, spring ik in de douche en maak ik mij klaar om te gaan werken. Raar maar waar, ik ga altijd met een lege maag de deur uit. Ik moet vroeg opstaan om op tijd mijn trein te halen en voor 9u ’s morgens gaat er bij mij gewoon niets in. Ontbijten doe ik dus op het werk.

Wat zou je ’s morgens graag vaker doen maar lukt je tot nu toe niet?
Ontbijten dus, maar zoals ik al zei, voor 9u is dat eerder een opgave dan een plezier. Oh en stoppen met snoozen zou ook wel handig zijn. Ik denk dat vooral mijn man daar erg gelukkig mee zou zijn ;-).

Wat eet jij ’s morgens?
Door de week bestaat mijn ontbijtje niet uit al te veel. Een paar rijstwafels met kippewit, confituur of platte kaas. In het weekend daarentegen kan ik echt heel erg genieten van een lekkere smoothiebowl, heerlijke gepimpte havermoutpap of homemade granola met yoghurt en vers fruit. Wat wij bijna nooit doen? Naar de bakker gaan om pistolets te gaan halen. Wij eten eigenlijk meestal een gezond ontbijtje. Al durf ik al wel eens pannenkoeken bakken, hoor!

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en al geen zin hebt om op te staan: wat doe je dan om jezelf toch te motiveren?
Oh, dat overkomt me zo vaak! Fysiek uit bed komen is de zwaarste stap, eens ik daadwerkelijk uit bed ben, ben ik vanzelf vertrokken. Het ergste is achter de rug, oef, haha! Ik probeer mezelf hiertoe te motiveren door te bedenken welke leuke outfit ik ga aandoen of door aan een heerlijke kop koffie te denken. Je kan geen leuke outfit aandoen of koffie drinken zonder op te staan, hé ;-).

Heb je het graag stil tijdens je ochtend of zet je liever muziek op?
Aangezien ik niet echt een ochtendmens ben, heb ik het liever wat kalmer aan. Als mijn man op hetzelfde uur moet opstaan, kunnen we wel al eens goed lachen samen, maar verder moet er voor mij niet te veel gedoe zijn ’s morgens. Ik word graag met rust gelaten op de trein waar ik dan gerust kan genieten van wat uit het raam te staren. Dat zijn de momenten dat ik het meest creatief ben ook. Nieuwe receptjes bedenken, bedenken hoe ik mijn avondeten ga fotograferen, welke dingen ik nog wil doen voor de blog. Heerlijk!

Wat is jouw tip om de dag goed te starten?
Glimlach een keertje naar jezelf in de spiegel. Dat klinkt een beetje gek, maar dat helpt echt! Starten met vriendelijk te zijn voor jezelf zorgt voor een goed begin van de dag.

Je kan Laurence volgen op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *