De tijd vliegt

Ik las deze week dit artikel van Kelly en wou toch ook even mijn ei kwijt. Om een aantal redenen: als uitleg waarom het hier soms iets stiller zal zijn dan gewoonlijk, als zaagronde om mijn hart te kunnen luchten, als reflectie omdat ik hoop dat door het schrijven er me misschien wat dingen duidelijk worden, als verhaal voor jullie om te laten horen dat het ook hier niet altijd zo gemakkelijk is als het misschien lijkt.

Ik ben 5 maanden thuis geweest na mijn bevalling en ik weet dat ik mijn twee pollekes mag kussen want dat best lang is. En toch… Het wringt toch wat dat die tijd voorbij is en dat die precies zo snel voorbij is. Pas op, het stoort me niet zo dat ons Juliet groter wordt, ik vind het tot nu toe allemaal wel leuk, maar ik vind het wel lastig dat de tijd al zo snel leek te gaan toen ik nog thuis was en dat het nu alleen maar erger lijkt te zijn. Ik breng nu minder tijd met haar door waardoor ik de tijd die we samen zijn, ook echt samen wil zijn. Daardoor blijft er weer minder tijd over voor andere dingen zoals mijn blog, sporten en andere honderden ideeën die ik heb. En daar heb ik het lastig mee. Tegen dat ik de dingen die ik van mezelf moet doen (poetsen! de was! opruimen!) gedaan heb en tijd doorgebracht heb met ons Juliet (dat wil ik uiteraard wel), ben ik ofwel bekaf ofwel blijft er zo goed als geen tijd meer over om nog iets anders leuks te doen.

Ze zeggen dat dat wel terug betert en dat wil ik best geloven, maar daar schiet ik nu natuurlijk niets mee op he. Daar komt nog bij dat ik meer en meer overtuigd raak van het idee om een voorschot te nemen op het pensioen door dingen niet uit te stellen maar nu te doen. Alleen heb je ook daar weer tijd voor nodig he.

Zoals ik dus al zei: het kan hier soms wel eens wat stiller zijn wegens tijd die lijkt te verdwijnen.
En ik wou gewoon mijn beklag eens doen. Niet dat ik dat nog niet gedaan heb, maar bon …
En nee, ik heb het licht niet gezien tijdens het neerkrabbelen van dit alles. Dat komt nog wel. Hoop ik.
En ja, ik hoop dat jullie je hier toch ook wat in herkennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *