Ochtendrituelen van Kelly

Ochtendrituelen zijn voor mij een belangrijk onderdeel van een goede start van mijn dag. Bij iedereen is dit anders en daarom vind ik het interessant om de ochtendrituelen van anderen te leren kennen. Deze week is dat het ochtendritueel van Kelly van Tales from the crib. Ik volg Kelly nu toch al wel een aantal jaren en ben door haar o.a. een leesclub begonnen en nieuwsbrieven aan het schrijven aan ons Juliet. Ik ben benieuwd hoe haar ochtendritueel eruit ziet.

Ben je een ochtendmens?
Ik ben een gigantisch ochtendmens. Zo een die liever om vier uur opstaat om een opdracht af te werken dan blijft doorwerken tot tien uur ’s avonds. In de voormiddag versla ik alles, de namiddag is bij mij al een moment om taken uit te voeren die minder hersencapaciteit vereisen, hoe later het wordt, hoe minder efficiënt ik ben. Ik ga ook behoorlijk vroeg slapen.

Hoe ziet jouw vaste ochtendritueel eruit?
Ik sta op rond half zeven, maak me klaar in de badkamer terwijl ik naar een podcast luister. Dan maak ik de boekentas van Dexter (5) klaar terwijl Youri Flo (anderhalf) een flesje geeft. Ik leg haar kleren klaar zodat Youri haar kan aankleden (hij vindt dat ingewikkelder dan voor jongens…), maak mijn eigen ontbijt, ga Dexter wakker maken, eet en drink een tas koffie. Dan is het Dexter aankleden en naar school. Ik probeer tussen 8:30 en 9 uur te beginnen werken.

Wat zou je ’s morgens graag vaker doen maar lukt je tot nu toe niet?
Gaan lopen, ik begin de dag heel energiek als ik dat eerst heb gedaan.

Wat eet jij ’s morgens?
Vers fruit met Griekse yoghurt en granola met pecan en amandelen. En koffie met melk en suiker.

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en al geen zin hebt om op te staan: wat doe je dan om jezelf toch te motiveren?
Dat gebeurt me eigenlijk zelden. Ik heb niet vaak last van een ochtendhumeur, alleen als het een heel korte nacht is geweest moet ik mezelf uit bed stampen. Geen trucjes, gewoon gaan.

Heb je het graag stil tijdens je ochtend of zet je liever muziek op?
Stil! Ik heb het altijd graag stil. De podcast in de badkamer is mijn enige uitzondering, die pept me wat op. Het moet ook niet te lang duren, een kwartiertje is voldoende. De meeste podcasts luister ik in vijf stukjes. Muziek aanleggen tijdens het schrijven lukt voor mij niet, ik kan enkel werken in volledige stilte.

Wat is jouw tip om de dag goed te starten?
Die podcasts. Iets motiverends of inspirational zoals Happier with Gretchen Rubin ofzo. Of iets dat me doet lachen. Mijn stemming wordt vaak al een beetje bepaald door de stemmen waarnaar ik heb geluisterd in de badkamer.

Je kan Kelly volgen op Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *