Mijn tip om te onthaasten

Tegenwoordig krijgen we veel meer prikkels binnen dan pakweg 20 jaar geleden. Onze smartphones zijn de hele dag aan het biepen en tuten, het verkeer is drukker, we ervaren meer druk doordat we iemand anders zijn leven (schijnbaar) kunnen volgen … Niet verwonderlijk dus dat je nogal snel in de stress schiet.

Mindful en bewust leven is hot. Je kan er heel wat cursussen en workshops rond volgen maar je kan het ook heel eenvoudig aanpakken. Kijk eens naar wat jou energie geeft. Wat is voor jou geen opgave, doe je graag en geeft je een boost? Maak eens een lijstje van vijf tot tien van zo’n dingen. En probeer dan wekelijks minstens één van hen in te plannen. Ja, bewust! Maak tijd voor iets waar je blij van wordt, waar je van kan ontspannen.

Mijn lijstje omvat de volgende dingen, in willekeurige volgorde:

  1. sporten
  2. lezen
  3. wandelen, liefst van al in een park of een bos en met ons Juliet erbij
  4. tijd doorbrengen met mijn gezin
  5. gedachteloos surfen op het internet
  6. date night houden met mijn lief

Zoals je ziet, zijn de meeste activiteiten iets dat ik alleen kan/moet doen. Mijn batterijen raken het best weer opgeladen door rust en stilte, door op mezelf te zijn. Blijkbaar zou dat iets te maken hebben met het introvert zijn (wat niet per se betekent dat je verlegen bent).

Enfin, wat zijn jouw energieboosters? En zorg jij er al voor dat je er wekelijks minstens één van doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *