Recept // Koekjes met appel, kaneel en rozijnen

Eén van mijn favoriete ontbijtjes is havermout met appel, kaneel en rozijnen. Dat bracht me op het idee om koekjes te bakken met die drie dingen. Dit receptje is het eerste ooit dat ik echt helemaal zelf verzon. Meestal verander ik aan een bestaand recept iets waardoor het ook wel mijn eigen ding wordt, maar dit heb ik dus helemaal zelf bedacht, geprobeerd, aangepast en nog eens geprobeerd. *Zit hier nu te blinken achter haar computer.* Maar goed, genoeg zelfstoef, tijd om jullie het ook eens te laten proberen.

Wat heb je nodig? voor 9 koekjes

  • 60g boekweitmeel
  • 70g havermout
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 kleine appel
  • 35g rozijnen
  • 2 el kokosolie, gesmolten
  • 4 el ahornsiroop
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en schep alles goed door elkaar.
  3. Giet er nu de kokosolie en ahornsiroop bij. Meng goed zodat je een vochtige massa krijgt.
  4. Schil de appel en snij hem in kleine stukjes. Meng onder het deeg.
  5. Neem telkens een eetlepel deeg, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en druk aan.
  6. Plaats de koekjes voor 15 à 20 minuten in de oven.
  7. Laat afkoelen. De koekjes zijn het lekkerst als je ze in de koelkast bewaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *