Ademhalingsoefening voor onderweg

Wie zich het gesprek met Tommy herinnert, weet misschien nog wel dat hij ’s morgens altijd een ademhalingsoefening doet als hij de snelweg oprijdt. Ik vond het een fantastisch idee en heb het dus stiekem overgenomen.

Om naar mijn werk te rijden heb ik gelukkig geen autostrade nodig. Wel rij ik elke dag over een baan van ettelijke kilometers lang, altijd rechtdoor. Ideaal dus om zo’n oefening te doen. Met mezelf heb ik twee punten afgesproken: eentje waar ik begin en eentje waar ik stop.

Wat ik doe is simpel: met de duim van mijn rechterhand hou ik mijn rechts neusgat dicht. Ik adem gedurende 8 tellen via het linkse neusgat in en druk dan met mijn wijsvinger dat neusgat dicht. Dan adem ik 8 tellen uit via het rechtse neusgat en adem ik daarna weer 8 tellen in. Op die manier wissel ik constant af van neusgat.

Het klinkt ingewikkeld, maar eenmaal je door hebt wat je moet doen, valt het wel mee. Hieronder kan je een filmpje bekijken van Yoga with Adriene. Ik doe het niet exact hetzelfde als haar, maar het geeft je een idee.

Ik vind het een ontspannend begin van de dag, net voordat de ratrace op school begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *