Dankbaarheid | Top 4 van 2017

Wie me volgt op Instagram zag deze foto’s al voorbij komen. Om mijn dankbaarheidsposts van 2017 af te sluiten, wil ik graag mijn top 4 geven. Je mag al eens een gokje wagen over wat er op 1 staat.

Onze eerste vakantie als gezin ging niet naar één of andere verre bestemming, maar naar Zeeland. Toch hadden we die week prachtig weer waardoor we lekker veel konden wandelen en genieten van terrasjes.

Ik ben echt heel dankbaar voor ons borstvoedingsverhaal. Veel verwachtingen had ik er niet van, niet positief maar ook niet negatief. Ik ging gewoon afwachten hoe het zou lopen. Ondertussen zijn we ruim 9 maanden verder en loopt het nog steeds goed. Misschien zelfs te goed want een fan van vaste voeding is ons Juliet op dit moment nog niet.
Nu we al zover gekomen zijn, zou ik graag 1 jaar borstvoeding willen halen en dan zien we wel weer verder. Zolang zij en ik het nog leuk vinden, blijven we doorgaan.

Onze familie en vrienden verdienen een dikke knuffel. Ze hebben ons de afgelopen 9 maanden heel goed geholpen. Babysitten, eten maken, strijken, vragen beantwoorden of een kort bezoekje brengen, het gebeurde allemaal. Heel hard bedankt daarvoor!

Als laatste is er natuurlijk de geboorte van ons Juliet. Uiteraard is dat de gebeurtenis van 2017 waar ik het meest dankbaar voor ben. Ik kon me vooraf niet voorstellen dat het zo’n impact ging hebben. Wat voor invloed het ging hebben op ons leven, dat lukte me nog wel. Hoe ik zelf ging veranderen totaal niet. Voor 1 april 2017 was ik iemand die niet zo flauw aangelegd was en van het principe “herpak u en doe verder”. Dat is toch een heel stuk geminderd. Ik vind van mezelf dat ik toch net iets gevoeliger geworden ben en meer “een watje” ben.
Ik was ook diegene die vooraf riep dat ik echt nog wel tijd voor mezelf en voor ons als koppel ging maken en ik vind dat, eerlijk waar, nog altijd heel belangrijk, maar het ook effectief doen, is veel lastiger. Niet zozeer omwille van tijdgebrek, maar eerder omdat ik haar niet graag achter laat. Dat heet leren loslaten he. Waarschijnlijk ga ik dat de rest van mijn leven moeten blijven leren.

Hoe zat dat bij jullie? Welke momenten staan in jullie top 4?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *