Getest | Bioresonantie

Bio-wat? Ik weet het. Het is weer iets dat gek klinkt en zeker iets dat als alternatief beschouwd wordt. Net daarom wou ik het testen natuurlijk. Kort gezegd komt het erop neer dat er met een toestel gemeten wordt welke cellen in je lichaam verstoord zijn. Op die manier kunnen ziektes en klachten opgespoord worden, maar kan er ook onderzocht worden welke stoffen het lichaam als schadelijk of juist als ondersteunend ervaart.

Ik sukkel al jaren met mijn buik. Op schoolreis werd ik altijd ziek omdat we dan een ander ritme hadden, ik vaak te veel honger had en dan buikpijn kreeg als we uiteindelijk aten. Strakke T-shirts of kleedjes zal je me zelden of nooit zien aandoen omdat ik heel erg snel last heb van een opgeblazen buik. ’s Avonds moet ik zo goed als altijd op mijn buik in slaap vallen omdat ik door het geluid van mijn rommelende buik anders niet in slaap kan vallen. We lachen er altijd mee dat ons Juliet zeker niet bang zal zijn van onweer want die kent dat geluid van in mijn buik te zitten. Je kan je er wel een voorstelling bij maken zeker.

Ik heb mij ooit bij de huisarts laten testen op een glutenintolerantie, ging al naar de osteopaat, gebruikte al drankjes en thee, maar niets scheen me echt te helpen. Het verdict was een prikkelbare darm en daar zou ik mee moeten leren leven, werd er gezegd.

Toen er bij ons Juliet een vermoeden was van koemelkallergie, kwam ik bij het opzoeken naar informatie hierover iets over bioresonantie tegen. Het was een pijnloze methode en had iets te maken met trillingen. Ik herinnerde me een gesprek een aantal jaar geleden op het communiefeest van een achterneefje. Daar vertelde iemand me dat ze een test had laten doen waarbij ze koperen staafjes moest vasthouden. Daaruit was gebleken dat ze onder andere niet goed tegen tomaat kon. Zij was hier goed mee gevaren en gaf me het adres door. Dat was in Antwerpen en uiteraard was Antwerpen te ver voor Stephanie, om te gaan shoppen is dat een ander geval, dus daar ben ik nooit geweest.
De informatie die ik nu vond, ging over een praktijk in Gent. Nog altijd niet vlak bij mijn deur dus ging ik opnieuw op zoek. En zo kwam ik toevallig terecht bij Bon-bini, een groepspraktijk in Laakdal voor natuurlijke gezondheidszorg en fertiliteit.

Eigenlijk gaat het er redelijk simpel aan toe. Ik mocht in een zetel gaan liggen waar een doek met allemaal ijzerdraadjes op lag. Dat doek was verbonden met een toestel en dat was weer verbonden met een staaf met aan het uiteinde een spiraal. Dat hield Christel in haar hand. Als dat ronddraaide, was het deel van mijn lichaam dat ze mat in orde. Als het op en neer ging, scheelde er iets. Ik blijk volledig gezond te zijn, op mijn darmen na. Laat het nu net daarvoor geweest zijn dat ik ging!
Daarna ging ze met hetzelfde toestel een heleboel mogelijke stoffen af waarvoor ik gevoelig kon zijn. Hieruit bleek dat ik niet zo goed tegen tarwe, gist, koemelk en lactose in het algemeen kan.

Fijn om te weten kan je dan denken, maar Christel ging nog een stapje verder. Ze vertelde me dat ik hier waarschijnlijk maar tijdelijk gevoelig voor ben. Ik volg nu een kuur van drie maanden met probiotica om mijn darmen terug in orde te maken. Daarnaast heb ik ook enzymen meegekregen omdat ik die te weinig aanmaak en dit mijn spijsvertering wat in de war stuurt. Dit zou in combinatie met het voorlopig mijden van tarwe, gist, koemelk en lactose ervoor moeten zorgen dat ik die stoffen uiteindelijk terug kan eten zonder last te hebben.

Of het ook daadwerkelijk beter wordt, kan ik nu nog niet zeggen. Ik moet een kuur van drie maanden volgen, maar ben nu nog maar een kleine twee weken bezig. Ik ben in ieder geval zeer benieuwd!

Ik liet de bioresonantie op eigen initiatief uitvoeren bij Bon-bini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *