Ochtendrituelen van Kathleen | Verbeelding & Tuttefrut

Ochtendrituelen zijn voor mij een belangrijk onderdeel van een goede start van mijn dag. Bij iedereen is dit anders en daarom vind ik het interessant om de ochtendrituelen van anderen te leren kennen. Deze week is dat het ochtendritueel van Kathleen. Zij blogt op Verbeelding, geeft je op Tuttefrut tips om alles uit je blog en zaak te halen en verkoopt daarnaast ook nog zelfgemaakte dingen op Fanny&Laura. Sinds kort is ze mama van een schattig zoontje. Ik vroeg me af hoe het ochtendritueel van deze creatieve duizendpoot eruit ziet.

Ben je een ochtendmens?
Ik ben keihard een ochtendmens. Mijn vriend blijft het na zoveel jaren nog altijd raar vinden dat ik bij de eerste tonen van onze wekker (of nu bij de eerste hongergeluiden van onze zoon) rechtspring en meteen aan mijn dag begin, goedgezind en al. Hij zou het liefst van al nog uren blijven snoozen. De eerste uren van de dag zijn dan ook mijn productiefste uren.

Hoe ziet jouw vaste ochtendritueel eruit?
In oktober ben ik voor het eerst mama geworden, dus van een vast ochtendritueel is er sinds de komst van die kleine spruit niet echt sprake. Momenteel bestaan mijn ochtenden uit opstaan, een voeding geven, spelen met zoonlief en hem daarna terug in slaap proberen te krijgen. Tijdens zijn ochtenddut kan ik me dan opfrissen, aankleden en ontbijten, maar soms is er zelfs geen sprake van een ochtenddut en dan gebeuren die dingen niet. Of wat later. Ik probeer me nu dus wat aan te passen aan het ritme van mijn kind.

Wat zou je ’s morgens graag vaker doen maar lukt je tot nu toe niet?
Ik zou graag wat vaker de tijd nemen ’s ochtends om even reflecterend te schrijven. Dat heb ik een tijdje gedaan nadat ik Miracle Mornings had gelezen en dat deed zo’n deugd. De dingen die spelen even op een rijtje zetten met een helder hoofd zorgde er steeds opnieuw voor dat ik afstand kon nemen en nieuwe inzichten kreeg waardoor ik me dan minder opgefokt of gestresseerd voelde bij een bepaalde situatie.

Wat eet jij ’s morgens?
Granola met soya kokosyoghurt en een handvol blauwe bessen. Ik eet vrijwel standaard iedere ochtend hetzelfde. Heel af en toe durf ik al eens afwijken en voor spek met eieren gaan, want een stevig ontbijt zo nu en dan, dat moet zeker kunnen.

Stel dat je ’s morgens wakker wordt en al geen zin hebt om op te staan: wat doe je dan om jezelf toch te motiveren?
Dat komt eigenlijk zelden voor, maar als ik het toch voor heb dan werkt het wel om even door te bijten en stil te staan bij de positieve dingen die de dag zullen brengen, hoe klein die ook zijn.

Heb je het graag stil tijdens je ochtend of zet je liever muziek op?
Ik hou wel van de stilte. Vooral ’s ochtends al ik wakker ben voor de rest van mijn huisgenoten, dan kan ik heel erg genieten van de stilte.

Wat is jouw tip om de dag goed te starten?
Geniet van de kleine dingen en vul je hart met dankbaarheid voor die kleine dingen, maar dat geldt eigenlijk voor ieder moment van de dag. De tandenloze glimlach van zoonlief ’s ochtends op de verschoontafel is by far mijn favoriete kleine ding momenteel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *