Boek | Master your mindset

master-your-mindset

Wie mij volgt op Instagram, heeft misschien gezien dat ik vorige week een paar dagen gefrustreerd rondliep. Er waren een paar dingen die niet helemaal liepen zoals ik wou en een paar dingen die niet snel genoeg gingen naar mijn goesting. Dat in combinatie met wat kleine prullen die normaal gezien niet uitmaken, maakte dat ik me niet 100% voelde in mijn hoofd. Dat leek me dan ook het ideale moment om het boek van Michael Pilarczyk te lezen.

Volgens de achterflap gaat het boek over levensvragen en zijn strategie om een succesvol en gelukkig leven te leiden. Dat klinkt helemaal niet slecht. En dat was het ook niet. Ik heb het boek digitaal gelezen, gebruik daarbij normaal gezien nooit de functie om te markeren of een bladwijzer te leggen, maar dit keer wel. Voornamelijk om hier en daar een goede quote aan te duiden, maar ook wel om naar een aantal interessante oefeningen of vragen te verwijzen.

Naast concrete voorbeelden zitten die er namelijk ook in. De verhalen die hij deelt, gaan over hemzelf of over mensen die hij kent of begeleid heeft. Meestal komt dat op hetzelfde neer: iemand wil een doel bereiken, maar vindt dat ie daar te ver vanaf staat of verzint excuses. Door op een andere manier te gaan denken, lukt het hen toch om te bereiken wat ze willen.
De vragen en opdrachten zijn bedoeld om je te laten stilstaan bij je eigen proces. Zijn plan bestaande uit 12 stappen helpt je om je doel scherp te krijgen en op te delen in kleine, haalbare stappen. Daarnaast legt hij kort uit wat de law of attraction betekent.

Op zich vertelt het boek niets nieuws, althans voor mij niet. In grote lijnen komt het erop neer dat je positief moet denken, moet doen alsof je wat je wilt al hebt of bent en er met kleine stappen naartoe werken. Waarom ik het dan toch aanraad?

Om te beginnen leest het gemakkelijk weg. Door de vele concrete voorbeelden van zowel Michael zelf als van mensen die hij kent, is het niet enkel een opsomming van theorieën. Los daarvan is ook het theoretische deel goed te lezen doordat het vlot en eenvoudig geschreven is.

Daarnaast weet hij een enthousiasme aan te wakkeren om direct zelf aan de slag te gaan. Ik kan het boek zelf niet lezen zonder direct te willen starten met zijn twaalf stappen. Daarom ook dat ik het boek op een paar dagen uit had.

En de laatste reden: als je, zoals mij in een mentaal wat lastigere periode zit, is het gewoon nog eens een hele fijne reminder aan wat je eigenlijk al wel weet. En weet je het nog niet, dan wordt het hoog tijd dat je deze informatie leert kennen. Misschien vinden sommigen het dikke onzin, maar daar trek ik me niks van aan. Ik heb vooral zoiets van: baadt het niet dan schaadt het niet.

Want ja, ikzelf heb op dit moment geen groots verhaal te vertellen dat het boek kan staven. Al ben ik van plan om daar snel verandering in te brengen. Als je me nu dus wilt excuseren, ik heb nog wat werk te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *