10 minuten per dag voor meer dankbaarheid en focus

geluksboekje dankbaarheid focus dagboek

Heb jij op het einde van de dag wel eens het gevoel dat je geen idee hebt wat je gedaan hebt? Of dat je juist heel veel gedaan hebt, maar je het gevoel hebt dat het niet het juiste was? Kan jij je soms niet meer herinneren waar je blij van werd die dag? Of heb je soms het idee dat het een rotdag was? Dan kan jij wel wat focus gebruiken! Focus om aan het begin stil te staan bij de dag die gaat komen. Focus om aan het einde van de dag eens te kijken wat jouw kleine geluksmomentjes waren.

Als je een beetje zoals mij bent, is de dag soms voorbij voordat je er erg in hebt. Opstaan, klaarmaken, eten, werken, terug naar huis gaan, opnieuw eten, eventueel kinderen in bed steken en uitgeteld in de zetel ploffen. Ik denk dat ik me niet vergis als ik zeg dat dat een gemiddelde dag is van heel wat mensen. We gaan maar door en door, zonder eens even stil te staan en te kijken waar we naartoe gaan.

Vragen geven focus

Dat was bij mij zo en is zo nog altijd vaak. Door elke ochtend en avond tijd vrij te maken om te schrijven, heb ik toch twee keer per dag even een moment van rust, van focus en van bewust omgaan met mijn tijd en energie. Dat doe ik door elke dag een vaste set aan vragen te beantwoorden in mijn Geluksboekje. Die vragen gaan over dankbaarheid, vreugde en waar ik die dag mijn tijd in wil steken. Maar ze gaan even goed over lessen die ik leerde en wat ik positief vind aan mezelf.

Probeer het dagboek uit

Nu moet ik wel zeggen dat ik altijd een schrijver geweest ben. Ik herinner me dat ik wel eens oude lege agenda’s kreeg van mijn grootouders die ik dan als dagboek gebruikte. Ook later, toen ik al volwassen (lees: 18+) was, schreef ik weleens dingen neer in een mooi notitieboekje. Dat waren niet altijd persoonlijke verhalen, maar ook wel eens quotes of dingen die ik nog wilde doen. Als jij niet zo’n schrijver bent, wil dat daarom niet per se zeggen dat het niets voor jou is. Zoals ik in de titel al aangaf: het neemt maar 10 minuten per dag van je tijd in beslag. En het levert je ook wat op. Ik zou zeggen: probeer het eens uit. Dat kan uiteraard gewoon in een notitieboekje, maar je kan ook mijn testversie downloaden van het Geluksboekje. Als je de dagelijkse pagina een aantal keren afdrukt, kan je op die manier testen of het jouw ding is of niet. Ik ben benieuwd!

Wat is jouw ervaring met het schrijven in een dagboek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *