Wat is mijn ervaring met een spijkermat?

In het boek van Tim Ferris, Tools of titans, las ik iets over het gebruik van een bed of nails. Een spijkerbed dus. Aangezien die man geweldig is in het testen van dingen om zichzelf te verbeteren, leek het me ook wel eens tof om te proberen. Stress is me niet onbekend en rugpijn al helemaal niet. Zo’n acupressuurmatje zou daar wonderen voor doen dus hop, dat ding werd op mijn kerstlijstje gezwierd.

Chance dat mijn familie mij een beetje kent en niet meer echt schrikt van mijn vreemde capriolen. Mijn spijkermatje lag netjes ingepakt onder de kerstboom. Mijn enthousiasme toen ik het uitpakte vonden ze wel wat raar, maar goed, ik was écht blij dat ik het gekregen had. Ik kon me nog net inhouden want anders was ik er direct op gaan liggen. Dat ik dat niet onmiddellijk deed, is vooral te wijten aan het feit dat ik er met blote rug op ga liggen. Jep, ik ben nogal een die hard. Grijs ken ik niet echt, bij mij is het vaak alles of niks. En in dit geval alles dus. Wat trouwens niet wil zeggen dat dat moet. Op verschillende websites heb ik gelezen dat je even goed een dun T-shirt kan dragen of dat je een handdoek kan gebruiken om erop te leggen.

Want ja, je voelt het uiteraard wel. Doet het echt pijn? Persoonlijk vind ik dat dat meevalt, maar mijn vriend kon er geen twee minuten op blijven liggen. Over wiens pijngrens dat iets zegt, daar ben ik nog niet uit. Ik ga niet beweren dat het eerste gevoel echt aangenaam is, maar het ongemakkelijke trekt bij mij wel redelijk snel weg. In die mate zelfs dat ik al wel eens ingedommeld ben.

Zelf gebruik ik het ’s avonds om te ontspannen. Naar ’t schijnt zou het zorgen voor de aanmaak van stoffen die helpen bij pijnverlichting en ontspanning. Dat zou dan weer helpen voor een diepere en betere nachtrust. Geen idee of dat allemaal wetenschappelijk bewezen is want ik vond geen studies terug. Mijn oordeel over een betere nachtrust is ook niet echt betrouwbaar te noemen want met een dochter die elke nacht nog minstens één keer wakker wordt, val ik sowieso als een blok in slaap.
Wat ik wel kan vertellen, is dat mijn rugpijn wel minder is na een kwartiertje liggen op de naalden. Ik voel het tintelen door de betere doorbloeding. Dat alleen al vind ik de moeite waard om het toch enkele keren per week uit de kast te halen.

Zo’n matje is volgens mij niet voor iedereen geschikt, maar als het jou ook wel iets lijkt, kan je er bijvoorbeeld hier ééntje aankopen. Laat het me zeker weten als je het uitgeprobeerd hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *