Dankbaarheid #19

Misschien las je afgelopen week op mijn Facebookpagina het artikel waarin wordt verteld dat het wetenschappelijk bewezen is dat dankbaarheid tonen, bijdraagt tot een gelukkig gevoel. En aangezien ik al meer dan twee jaar een (soort van) Geluksboekje bijhoud, werk ik daar al twee jaar aan! Geweldig toch?!

In april was ik onder andere dankbaar voor:

Ons Juliet haar eerste verjaardag
Want zo ver zijn we al. Het werden twee leuke feestjes waarin ze genoot van de aandacht en haar eerste cakeje. Ik ben trouwens ook heel dankbaar voor een eerste jaar dat eigenlijk best vlot verliep. Op naar nog zo’n jaar.

Een heerlijke vakantieweek

Tijdens de eerste week van de paasvakantie waren we met drie thuis. Die tijd hebben we goed benut: een verjaardagsfeestje, zwemmen, een uitstap naar de Efteling, veel spelen, winkelen … Zalig!

Veel buiten kunnen zijn

Als je me tien jaar gelelden had verteld dat ik zo zou kunnen genieten van buiten zijn, had ik eens goed gelachen. Ik heb me altijd een stadsmens gevoeld, maar ik moet zeggen dat ik echt dankbaar kan zijn voor een wandeling tussen de velden met de zon op mijn snoet. Of dankbaar voor het kunnen buitenspelen met ons Juliet.

Dutjes overdag
Van mezelf bedoel ik dan, niet van ons Juliet. Al helpen die laatste wel om er zelf ook eens bij te gaan liggen. Ik doe er tegenwoordig standaard op zondagnamiddag één, maar ook tijdens de week als ik thuis ben en voel dat ik er nood aan heb. Heerlijk!

Onverwachts lunchen in de zon
Met ons mama en mijn grootmoeder die me een berichtje stuurden om te vragen of ik ook kwam. Een leuke verrassing op een woensdagmiddag!

Mijn collega’s
Om de steun die we bij elkaar kunnen vinden als het eventjes wat moeilijker is op school (of thuis).

De dagelijkse kleine dingen die ik zelf kan
Dit naar aanleiding van een artikel dat ik las over een meisje dat een ski-ongeval kreeg en daardoor geheel verlamd is. Zij vertelde daarin dat de vanzelfsprekende dingen zoals bv. ’s morgens opstaan als je wakker bent, nu niet meer gaan. Dat deed me toch weer even stilstaan bij de waarde van zo’n evidente zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *