Sta eens wat vaker stil

…bij de “gewone” dingen in het leven. Dingen die vanzelfsprekend lijken en het misschien ook wel zijn. Alleen niet voor iedereen.

Gisteren was het moederdag. Uiteraard werd ik op Instagram overspoeld door foto’s van mama’s met kindjes of vrouwen met hun eigen mama. Ik deed trouwens ook gezellig mee. Eén post passeerde mijn feed verschillende keren bij verschillende mensen: die van Eva Mouton. En dat deed me er nog maar eens bij stilstaan hoe wij onze beide pollekes mogen kussen voor ons Juliet. Ik was snel zwanger, had totaal geen last tijdens mijn zwangerschap, had een bevalling die voorbij was voor ik doorhad dat ze begonnen was en het eerste jaar met kind is ook zonder veel bulten verlopen. Ik wéét dat we hier heel veel chance mee hebben, schrijf het ook regelmatig op in mijn boekje, maar toch doet zo’n post als deze me hier nog eens extra bij stilstaan. Dat het niet bij iedereen zo gemakkelijk is. Dat er bij sommigen veel verdriet is. Dat er velen zijn die heel hun hebben en houden zouden geven om in mijn schoenen te staan.

Dit voorbeeld gaat over een kinderwens, maar je kan het vervangen door heel veel verschillende voorbeelden. Onlangs las ik het verhaal van een jonge twintiger die een ski-ongeval gehad had en daardoor volledig verlamd is. Als zij ’s morgens wakker wordt, moet ze wachten tot iemand haar komt halen. Het is voor haar onmogelijk om gewoon op te staan! Terwijl wij zo vaak met het verkeerde been uit bed stappen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook jij zal zo wel minstens één verhaal kennen. Probeer er vandaag eens extra bij stil te staan. En morgen ook, en de dag daarna, en de dag daarna …

Foto credit: Eva Mouton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *