Waarom is de kindhouding één van mijn favoriete yogahoudingen?

Omdat het gewoon erg fijn ligt. Ok dan, hoor ik je nu denken. Ik heb soms last van rugpijn en deze houding helpt dan. Vroeger ging ik op mijn rug liggen met mijn handen om mijn knieën, maar dit ligt beter. Het ontspant mijn spieren en niet alleen in mijn rug.

Ik vind het ook een ideale houding om even rustig te worden. Dat kan ook door op mijn rug te liggen en op mijn ademhaling te letten (de lijkhouding), maar dan val ik heel snel in slaap. 😉 Bij de kindhouding heb ik dat niet.

Volgens sommige bronnen is het ook een ideale houding om angsten te verminderen omdat het je een veilig gevoel geeft. Dit heb ik zelf nog niet ervaren.

Als ik ’s morgens een aantal yogahoudingen doe, zit deze er zeker tussen. Meestal doe ik de variant met mijn knieën wat open en mijn armen naar voren gestrekt. Dit geeft nog een extra stretch in mijn schouders waar er vaak wel wat spanning zit.

Welke yogahouding is jouw favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *