Waarom ik nog maar 91 mensen volg op Instagram…

En ik Facebook verwijderde van mijn telefoon. Voor alle duidelijkheid: ik heb mijn account nog bij Facebook, maar de app staat niet meer op mijn gsm en als ik op mijn laptop op de snelkoppeling klik, kom ik op mijn pagina van mijn zaak terecht en niet op mijn persoonlijke tijdlijn.

Uh? Tja, saai misschien, maar ik had er genoeg van. Tijdens het schooljaar heb ik met mezelf de afspraak dat ik ongeveer drie keer per dag social media check. Tijdens de vakantie bleek dat moeilijker: ik betrapte mezelf erop dat ik soms automatisch de app aantikte zelfs als dat nog maar vijf minuten geleden was.

Wat Facebook betreft ergerde ik me ook aan de hoeveel informatie van pagina’s en de weinige informatie van mensen. Plus dat weinig mensen echt nog iets “nuttig” op Facebook posten. Ik was de laatste tijd sowieso meer een Instagrampersoon dan een Facebookpersoon.

Ook daar heb ik wat wijzigingen doorgevoerd. De app schrappen ging me wat te ver. Daarvoor hou ik teveel van het scrollen door foto’s. Het probleem was dat ik merkte dat ik opgejaagd werd door die foto’s: ik wilde het ook, ik wilde meer, ik wilde constant checken of iemand nog iets gepost had en ik werd zot van het aantal Instagram Stories die ik helemaal niet wilde zien en dus doorspoelde. Ik begon te beseffen dat ik van meer dan de helft van de mensen die ik volgde geen eens kon zeggen wat ze precies deden of wie ze waren als ik gewoon hun naam zag. Tijd om daar verandering in te brengen dus. Ik ging van ongeveer 235 mensen die ik volgde naar 91. Dat is een heel pak minder ja. En een heel pak rustiger. Ik merk dat ik minder de neiging heb om de app te openen, dat ik de personen die ik nu nog volg ook echt interessant vind en dat ik er minder opgedraaid door ben.

Een hele tijd geleden probeerde ik het te beperken tot 100. Dat is daarna dus gigantisch uit de hand gelopen, maar nu is dat dus opnieuw mijn streefdoel. En ja, daar horen ook de mensen bij die ik persoonlijk ken. Ook daar probeer ik selectief te zijn.

Voor mij helpt dit enorm om me niet in de greep van social media te laten komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *